Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

Tel: 040 290 83 89

Wijnpromo.nl

Wit

Wit

34 artikel(en)

per pagina

34 artikel(en)

per pagina

Witte wijn

Witte wijn wordt gemaakt van het sap van druiven. Deze druiven kunnen zowel wit als blauw zijn, het sap ervan is namelijk nagenoeg kleurloos. De druiven worden zo snel mogelijk geperst en witte wijn van gemaakt. Je krijgt droge witte wijn als al het suiker wordt omgezet in alcohol. Als er zoete witte druiven worden gebruikt, waarvan het sap nog suiker bevat na het gistingsproces, wordt er gesproken van zoete witte wijn.

Witte wijn assortiment

Wij bieden zowel authentieke Franse als Spaanse, Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse witte wijn aan. Om zijn wijnkennis uit te breiden is Dennis afgereisd naar deze landen. Wat hem opviel was dat hoewel de Zuid-Amerikaanse witte wijnen anders smaken, deze kwalitatief niets onderdoen voor de authentieke Franse witte wijn. Door intensief contact met de wijnboeren kunnen wij jou de wijnen voor de beste prijs aanbieden. Dennis zegt dan ook vaak dat goede wijn helemaal niet duur hoeft te zijn. 

Witte wijn serveertip

In vergelijking met rode wijn is witte wijn een stuk frisser. Witte wijn dient dan ook geserveerd te worden met een tempartuur van ongeveer 10 graden. Dennis geeft als tip om de witte wijn daarom even in de koelkast te zetten, voordat je hem gaat serveren. Doe dit echter niet te lang, maximaal een half uurtje moet voldoende zijn.

Witte wijn en spijs

Witte wijn gaat perfect samen met een lekker stukje kaas. Hou jij ook van kaas, dan heeft Dennis een leuke tip voor je. Probeer eens een stukje geitenkaas bij de witte wijn. Deze twee smaken vullen elkaar perfect aan. Hierbij geldt de regel: hoe kruidiger de kaas, hoe droger de witte wijn. Een geurige kaas, zoals Camembert, past weer wat beter bij zoete witte wijn. Wil je meer witte wijn en spijs tips? Klik dan op de wijnen die we aanbieden.