Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

Tel: 040 290 83 89

Wijnpromo.nl

Rosé

Rosé

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.

Rosé

Net als iedere andere wijn wordt rosé gemaakt van het sap van druiven. Blauwe druiven worden hier doorgaans voor gebruikt, maar soms ook in combinatie met witte. Rosé verschilt in kleur van rode wijn doordat de schillen van de blauwe druiven tijdens het gistingsproces eerder weg worden gehaald. Hoe langer de schillen dus bij het sap blijven, hoe donkerder en sterker de rosé. Sommige mensen denken dat rosé wijn gemaakt wordt door rode met witte wijn te mixen, dit is dus een fabeltje. Sterker nog, het is zelfs verboden om deze mix rosé te noemen.

Rosé assortiment

Frankrijk is veruit de grootste producent van rosé, gevolgd door Spanje. Rosé is zeker niet regio gebonden, vaak worden zelfs druiven uit verschillende regio’s gemixt, om zo tot de perfecte smaak te komen. Volgens wijnkenner Dennis zijn Europese rosé’s droger dan anderen. Hoe droger en minder zoet de wijn is, hoe frisser hij zal smaken. U zult dan ook merken dat de rosé’s afkomstig uit Kaapstad wellicht wat zoeter zullen smaken. Twijfel je over de smaak, kies dan voor de veiligste optie, Franse rosé. 

Rosé serveertip

Net als witte wijn dient rosé koel geserveerd te worden. Rond 10 graden is perfect om een fris glaasje rosé te serveren. Rosé is dan ook prima in de koelkast te bewaren, maar wacht niet te lang met het opdrinken ervan. Mocht je hem een langere tijd willen bewaren, doe dit dan op een koele, donkere plaats. Zorg wel dat je een ongeopende fles nooit langer dan een jaar bewaard.