Rosé
-
Blye Mense Cape Rosé
Normale prijs: € 25,00
Onze prijs € 22,50
-
Cape Dolphin Rosé
Normale prijs: € 30,00
Onze prijs € 25,00
-
Proefpakket Rosé 25.00
Normale prijs: € 30,00
Onze prijs € 25,00
-
Norabuena Spaanse Mix I
Normale prijs: € 30,00
Onze prijs € 25,00
-
Norabuena DOP. Utiel Requena Superior Bobal Rosé
Normale prijs: € 30,00
Onze prijs € 25,00
-
Wijnproeverij Mix 30.00
Normale prijs: € 35,00
Onze prijs € 30,00
-
Pierre Jean Rose Grenache
Normale prijs: € 32,50
Onze prijs € 30,00
-
Montalis Rosé igp
Normale prijs: € 35,00
Onze prijs € 32,50
-
Proefpakket Rosé 32.50
€ 32,50 -
Les Terrasses d'Ardèche IGP Ardèche Rosé
Normale prijs: € 35,00
Onze prijs € 32,50
-
Sedosa Tempranillo Rosé
Normale prijs: € 40,00
Onze prijs € 35,00
-
Plage du Sud Rosé
Normale prijs: € 42,50
Onze prijs € 37,50
-
Oh! by Omerade Rose
Normale prijs: € 45,00
Onze prijs € 40,00
-
Pinot Grigio Blush doc delle Venezie 'Sacchetto'
Normale prijs: € 45,00
Onze prijs € 40,00
Rosé
Net als iedere andere wijn wordt rosé gemaakt van het sap van druiven. Blauwe druiven worden hier doorgaans voor gebruikt, maar soms ook in combinatie met witte. Rosé verschilt in kleur van rode wijn doordat de schillen van de blauwe druiven tijdens het gistingsproces eerder weg worden gehaald. Hoe langer de schillen dus bij het sap blijven, hoe donkerder en sterker de rosé. Sommige mensen denken dat rosé wijn gemaakt wordt door rode met witte wijn te mixen, dit is dus een fabeltje. Sterker nog, het is zelfs verboden om deze mix rosé te noemen.
Rosé assortiment
Frankrijk is veruit de grootste producent van rosé, gevolgd door Spanje. Rosé is zeker niet regio gebonden, vaak worden zelfs druiven uit verschillende regio’s gemixt, om zo tot de perfecte smaak te komen. Volgens wijnkenner Dennis zijn Europese rosé’s droger dan anderen. Hoe droger en minder zoet de wijn is, hoe frisser hij zal smaken. U zult dan ook merken dat de rosé’s afkomstig uit Kaapstad wellicht wat zoeter zullen smaken. Twijfel je over de smaak, kies dan voor de veiligste optie, Franse rosé.
Rosé serveertip
Net als witte wijn dient rosé koel geserveerd te worden. Rond 10 graden is perfect om een fris glaasje rosé te serveren. Rosé is dan ook prima in de koelkast te bewaren, maar wacht niet te lang met het opdrinken ervan. Mocht je hem een langere tijd willen bewaren, doe dit dan op een koele, donkere plaats. Zorg wel dat je een ongeopende fles nooit langer dan een jaar bewaard.