Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

Tel: 040 290 83 89

Wijnpromo.nl

Rood

Rood

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Rode wijn

Een glas rode wijn, de alcoholische drank die al vele millennia wordt gedronken. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, die ieder hun eigen karakteristieken hebben. Vandaar dat er oneindig veel variaties van rode wijn zijn. Frankrijk, Italië en Spanje zijn tegenwoordig nog de grootste producenten van rode wijn, maar Zuid- Amerikaanse en Afrikaanse rode wijnen zijn sterk in opkomst. De druiven die deze landen telen lijken erg op Franse en Spaanse druiven. Maar doordat Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse rode wijn een stuk goedkoper te produceren is, is er een enorme vraag naar.

Rode wijn assortiment

Dennis van Wijnpromo heeft tijdens zijn zoektocht naar de lekkerste rode wijnen kennis gemaakt met verschillende lokale rode wijn boeren in onder andere Zuid-Amerika en Afrika. Hij is tot de conclusie gekomen dat een goede rode wijn helemaal niet duur hoeft te zijn. Wat hem daarnaast opviel was dat hoewel de Zuid-Amerikaanse rode wijnen anders smaken, deze kwalitatief niets onderdoen voor de authentieke Franse rode wijn. Doordat Dennis wekelijks contact heeft met deze rode wijn boeren, kunnen wij jou een lekkere rode wijn van goede kwaliteit voor een scherpe prijs garanderen.

Rode wijn bewaren

Wij krijgen vaak de vraag hoe men het best rode wijn kan bewaren. Zeker omdat wij rode wijn per 6 stuks verkopen, is het belangrijk de rode wijn goed te bewaren. Waar je de wijn bewaard is afhankelijk van hoe snel je hem wil drinken. Drink je hem binnen een maand op, dan kan de rode wijn prima op kamertemperatuur bewaard worden. Doe je er echter langer over, dan is tussen 10 en 15 graden bewaren aan te raden. Serveer de rode wijn ook rond deze temperaturen. 

Rode wijn en spijs

Rode wijn is met vele gerechten en hapjes te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een lekker stukje forel of een mals stukje biefstuk. Heerlijk met een goed glas rode wijn. Vaak past een lichte rode wijn het best bij visgerechten en een wat donkere bij een gerecht met rood vlees. Het gerecht dient dan wel op de juiste manier klaargemaakt te worden. Mits aan deze eis is voldaan, dan kunnen de rode wijn en het gerecht elkaar in positieve zin beïnvloeden. De rode wijn wordt lekkerder door het eten en het eten wordt lekkerder door de rode wijn.