Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

Tel: 040 290 83 89

Wijnpromo.nl

Short Street Riebeek Cellars In The Mix

Dit heerlijke Zuid-Afrikaanse mix-pakket bestaat uit 3 flessen Short Street SGM Riebeek Cellars & 3 flessen Short Street CGV Riebeek Cellars.

Short Street SGM Riebeek Cellars:

Syrah 68%, Grenache 20%, Mourvedre 12%

Volle rode wijn, goed in balans met uitgesproken smaken van rode bessen en een hint van kruiden, aangevuld met subtiele eiken nuances. De fluweelzachte tannine structuur is een typisch voorbeeld van expressieve wijnen uit Swartland.

Volle rode wijn met duidelijke toon van rode bessen, kruiden en eiken. Deze wijn is een typerende blend die veel in het zuiderlijk Rhonegebied voorkomt. Alhoewel de smaak vrij krachtig is, is de afdronk mooi rond met een lichte kruidigheid. Dit komt doordat de wijn voor 6 maanden op Frans eikenhout heeft gerijpt.

Short Street CGV Riebeek Cellars:

Chenin Blanc 50% Grenache Blanc 35% Viognier 15%

Fris droog met de zuivere eenvoudige structuur met mooie gedefinieerde fruitige aroma's. De druiven worden geplukt van oude “bush” wijnstokken waarvan de laatst zijn overgebleven in Swartland.
Een zweem van parfum uit de Viognier integreert perfect met uitgebalanceerde natuurlijke zuurgraad voor een verfrissende finish.
De CGV is gemaakt om jong te drinken maar de stijl zal zorgen voor de verdere ontwikkeling van de smaken in de komende 18 maanden.

Zeer aromatische wijn met tonen van guave, abrikoos, gele appel en citrus. Vooral de viognier zorgt voor een florale geur. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van ‘’bush vines’’. Dit zijn oude wijnstokken die los in de grond staan zonder enige geleiding. Doordat de wijn voor 8 maanden sur lie is gerijpt is de afdronk vol en zacht.

Levertijd: Direct leverbaar

Normale prijs: € 47,50

Onze prijs € 42,50

per doos (6 flessen)

Gratis verzending vanaf € 60,-*

Wijnkennis van Dennis

Per 6 flessen (doos) bestellen

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis


Stel zelf jouw doos wijn samen

Wijn blog

Details

Syrah 68%, Grenache 20%, Mourvedre 12% Volle rode wijn, goed in balans met uitgesproken smaken van rode bessen en een hint van kruiden, aangevuld met subtiele eiken nuances. De fluweelzachte tannine structuur is een typisch voorbeeld van expressieve wijnen uit Swartland. Zuid-Afrika – Swartland De regio Swartland begint op circa 50 kilometer ten noorden van Kaapstad en ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. Het gebied is circa 13.000 hectare groot. De naam Swartland verwijst naar de donkere, vruchtbare aarde van deze streek. Het klimaat is droog en zeer warm. De temperatuur kan er oplopen tot wel 44°C. Mist en zeewind zorgen voor verkoeling. Vanwege de warmte is het niet ongebruikelijk de druiven ‘s-nachts te oogsten om vroegtijdige oxidatie te voorkomen. De vlakke gebieden in Swartland bestaan vooral uit zandbodems. De heuvels bevatten meer graniet en kiezelachtig zandsteen. Over het algemeen is de bodem vruchtbaar. Daarentegen is het een droge streek, waardoor irrigatie op de meeste plekken noodzakelijk is. In gecontroleerde vorm houdt dit de opbrengst laag en kunnen er kwalitatief gezonde druiven worden geoogst. Door de hoge temperaturen en de Bushvines, de lage struiken waaraan de druiven hangen worden de druiven kleiner maar geconcentreerder hetgeen geconcentreerde wijnen oplevert.

Extra informatie

Merk Riebeek Cellars
Land van herkomst Zuid-Afrika
Regio Swartland
Volume 75 cl
Wijnsoort Rode- en Witte wijn
Aantal flessen 6
Druivenras(sen) Syrah 68%, Grenache 20%, Mourvedre 12%, Chenin Blanc 50% Grenache Blanc 35% Viognier 15%