Details
Geconcentreerde volle rode wijn met veel kruidigheid, specerijen en gekonfijt fruit in de geur. De smaak is vol, rond en zwoel met een warm karakter. De afdronk kruidig en lang.
Kruidig, rond en zwoel met specerijen en gekonfijt fruit. Lekker bij kruidige en pittige gerechten.
'Negroamaro' komt van het Latijnse 'Nigra' en Griekse 'Mavro' en beiden betekenen donker. Zij verwoorden zowel de kleur van de donkergekleurde druivenschil als de wijn die van deze druif gemaakt is.
Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.
Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.
Ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat heeft wijnmaker Cosimo Varvaglione frisheid in zijn wijnen weten te bewaren en het alcoholpercentage in toom weten te houden.