Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

Tel: 040 290 83 89

Wijnpromo.nl

Bubbels

Bubbels

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.

Bubbel wijn of mousserende wijn

Bubbel wijn of mousserende wijn of schuim wijn. Het zijn allemaal benamingen voor wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Waar champagne de bekendste soort bubbel wijn is, winnen (Spaanse) cava en (Italiaanse) prosecco snel aan terrein. De kwaliteit is meestal minstens even goed, alleen dan voor een mooi Hollands prijsje. De meeste bubbeltjeswijn is witte wijn. De bubbel wijn of mousserende wijn kan flink variëren in smaak, van droog tot zoet. 

Prosecco bubbel wijn

De proseccowijnstok, Conegliano-Valdobbiaden, is een oeroud druivenras. Deze is de basis van een van de meest succesvolle en meest gewaardeerde bubbel wijnen ter wereld, de prosecco. Prosecco wijn heeft net als Champagne een beschermde naam. Dit is positief, zo blijft de kwaliteit van de bubbeltjeswijn altijd hoog en blijft het heerlijke druivenras voor de mooiste prosecco zorgen.

Dennis zegt zelf over de prosecco bubbel wijn: ‘Het voordeel van prosecco wijn ten opzichte van champagne is dat het geen bubbel wijn is om ingewikkeld over te doen. Prosecco wijn is er om samen met vrienden te drinken en het leven te vieren. En wees maar niet bang, de typische champagne “plop” klinkt ook altijd bij onze goede mousserende prosecco wijnen.’

Cava bubbel wijn

Cava is een Spaanse mousserende wijn, die het antwoord is op de vaak ‘te hoog geprijsde’ champagne wijnen. De cava bubbel wijn wordt vooral geproduceerd in de prachtige Penedèsstreek, een wijngebied ten zuidwesten van de wereldstad Barcelona in de regio Catalonië. Net als prosecco bubbel wijnen wint de cava bubbeltjeswijn al jaren aan populariteit. Als je in Spanje op het terras zit kun je haast niet om onze serveertip heen, heerlijke ‘witte’ sangria wijn. Gebruik in plaats van rode Rioja wijn eens een frisse cava bubbeltjeswijn als basis. Voeg wat licht zomerfruit toe en genieten maar.

Bubbel wijn drinktip

Een prosecco, champagne of cava is heerlijk als aperitief en bij de borrel. Maar bovenal is het een feestwijn. Heb je dus wat te vieren? Een mousserende bubbeltjeswijn is dan de ster van de avond. Drink een mousserende bubbeltjeswijn wel altijd gekoeld en jong, dat is echt het aller lekkerste!